Tips om gezond te blijven eten tijdens afvallen

Afvallen is een hot item. Misschien ben jij ook ‘op dieet’. Maar is een dieet wel vol te houden? Mijn ervaring is van niet!
Gelukkig kan het ook anders. Ik wil je hieronder inspireren met mijn verhaal en ervaringen over afvallen op de plekken waar ik dit wilde… Ik hoop je te helpen met tips en tools die werkten voor mij en ook bij mijn cliënten goede resultaten geven. Want ook voor jou is het mogelijk om te kunnen genieten van (veel en lekker!) gezond eten wat bij jouw lijf past.

Gezond eten tijdens het afvallen

Waarom lukt een ‘dieet’ volhouden niet?

Waar ik zelf tegen aan liep bij de diverse diëten die ik zelf geprobeerd heb was het feit dat ik niet mocht eten wat ik wilde. Daardoor zag ik op tegen de volgende maaltijd, het bereiden daarvan en vooral het naar binnen werken. Je snapt wel dat dit de motivatie niet bevorderde.
Ook liep ik de hele dag rond met echt heel veel honger. En hierbij bedoel ik niet ‘de lekkere trek’, maar echt honger naar voedzaam eten. Heel veel diëten zijn gebaseerd op zo snel mogelijk afvallen door middel van veel te weinig eten. Je lichaam gaat ‘in de spaarstand staan’ met als gevolg dat alle beetjes voeding die binnen komen uiteindelijk worden opgeslagen als vet. En na het stoppen van het dieet verandert dit helaas niet, waardoor je weer aankomt.
Aanvankelijk viel ik ten gevolge van weinig voedsel wel af, maar niet op die plaatsen waar ik het graag wilde. Wel kreeg ik ingezakte wangen en werden mijn ribben zichtbaar… Bij één dieet was het zo erg dat ik na 1,5 week zoveel kilo’s afgevallen was dat ik bijna niet meer op mijn benen kon staan!

Wat werkt wel?

Deze manier van afvallen werkte voor mij dus niet. Ik dacht “dat moet anders kunnen”. Want hoe kan het zijn dat één dieetprogramma geschikt is voor iedereen? We zijn toch allemaal verschillend? Met de vele kennis die ik nu in huis heb snap ik ook waarom een dieetprogramma voor mij en heel veel anderen niet werkt.
Ik ben ervan overtuigd geraakt dat als je gezond en duurzaam wilt afvallen, je een voedingspatroon kan aanleren die bij jóu past. Ik ben geen fan van diëten, omdat hét dieet niet bestaat. JIJ bent UNIEK en daarbij hoort een specifiek voedingspatroon. Lees meer hierover >>>

Hoe houd ik het vol ?

Om gemotiveerd te blijven heb ook ik resultaten nodig! Dus wat heeft mijn eigen gezonde voedingspatroon mij opgeleverd?

  • Ik voel mij fitter en heb meer energie. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Achteraf heb ik jarenlang met watten in mijn hoofd rond gelopen zonder dat ik dat door had.
  • Verschillende vervelende klachten zijn verdwenen, zoals maag-darmklachten (opgeblazen gevoel, winderigheid, boeren, etc.), overgangsklachten, hoofdpijn, etc.
  • Ik ben mij meer bewust geworden van mijn lichaam, meer naar mijzelf gaan luisteren. Doordat ik nu ervaren heb wat het is om zonder darmklachten te leven, meer energie te hebben en helderder in mijn hoofd te zijn, voel ik het verschil.
  • Mijn smaak en geur zijn aanzienlijk beter geworden.
  • Ongezonde voeding eet ik niet meer, dit vult alleen maar. Door gezonde producten te gebruiken voed ik mijn lichaam waardoor ik mijn ideale gewicht bereikt heb en de lichaamsvormen die daar bij horen. Afvallen is niet meer aan de orde en lijnen al helemaal niet meer… Yes!!
  • En als gevolg van deze balans heb ik de luxe om ook ‘verwenmomenten’ in te bouwen. Dit zijn mijn “feestjes” om naar uit te kijken en vooral heel erg van te genieten.
  • Een handigheidje hierbij is dat ik mij aangeleerd heb om een ‘weekmenu’ samen te stellen, waarin ik per dag drie maaltijden opschrijf voor één week. Zo weet ik precies welke boodschappen ik in huis ga halen en hoef ik niet elke dag te bedenken “wat zullen we vandaag nu weer eens gaan eten”.

Mijn advies

Mijn advies is kies voor een voedingspatroon dat bij jou past, houd zelf de regie, en luister naar je lichaam. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk en heel belangrijk … Blijf ook vooral genieten, je leeft maar één keer.
En mocht je begeleiding nodig hebben, neem dan contact op met Sabine.